skip to Main Content

Scholingsaanbod Zelfregienetwerk 046

Hieronder het aanbod trainingen en cursussen voor 2019-2020
Het zijn allemaal korte praktische cursussen waarbij je vaardigheden leert ontwikkelen om je eigen ervaring beter in te kunnen zetten.

Sommige cursussen zijn een introductie op een bepaalde methodiek. Wil je hier mee verder dan kunnen we zonodig meekijken naar vervolgmogelijkheden. Geplande cursussen vind je in de agenda, anderen worden gegeven bij voldoende inschrijving, dus informeer altijd even naar de mogelijkheden.

TITEL WAT VOOR ACTIVITEIT
Training opstarten en begeleiden van zelfregiegroepen Wil je zelf een lotgenotengroep opstarten rond een bepaald onderwerp. Hoe start je die op? Wat is daarvoor nodig? Welke keuzes maak je vooraf? Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? In een kleine groep van max 8 personen leer je van elkaar hoe je om kunt gaan met situaties en met je eigen grenzen.
3 Dagdelen/avonden, inschrijven bij voorkeur met 2 kartrekkers. 
Telefonisch lotgenotencontact

Oefenen in het beantwoorden van telefonische (hulp)vragen. Luisteren, samenvatten en doorvragen. Herken de vraag achter de vraag. Keuzes in benadering en begrenzing. Introductieavond, vervolgtraining is mogelijk icm De Luisterlijn.

 

Compassievol communiceren

Kennismakingsavond met de techniek van ‘vreedzaam’ communiceren. Uitgaande van de

ik-communicatie, zonder oordeel en vanuit eigen waarneming, behoefte en verzoek.
Hoeveel vloeiender en opener kan je communicatie verlopen.

 

MHFA MHFA draait om: kennis, inschatten en handelen. Hoe kun je eerste hulp verlenen bij psychische problemen (bv verwarde personen) en is in die zin vergelijkbaar met een reguliere eerstehulpcursus bij lichamelijke ongelukken.
4 Dagdelen plus online leeromgeving. 
Introductie
Herstellen Doe Je Zelf
Kennismaking met de cursus ‘Herstellen doe je zelf’ (HDJZ).
Ben je aan het herstellen van de psychische gevolgen na een psychische onbalans en/of verslaving. Wil je graag zelf actief aan je herstel werken en de kracht weer uit jezelf halen, kijk met deze introductie of de cursus bij je past? De gehele cursus bestaat 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, geleid door ervaringsdeskundigen. 
Introductie
Werken Met Eigen Ervaring
Kennismaking met de cursus ‘Werken met eigen ervaring’(WMEE).
Heb jij om leren gaan met een psychische kwetsbaarheid en wil jij je ervaringen inzetten bij het herstel van anderen?
In deze kennismakingsbijeenkomst krijg je uitleg over de inzet van ervaringsdeskundigheid en over de cursus WMEE.
Als je die echt wilt volgen bestaat deze uit 12 bijeenkomsten van 3 uur. 
De kracht van kwetsbaarheid

Training in benadering en bejegening. Welke rol past mij het best en hoe maak ik beter contact. In een dagdeel met praktische oefeningen.

 

Kennismaking met NLP

Kennismaking met de techniek van het neurolinguïstisch programmeren.

Hoe leer je effectief coachen en communiceren. Leer je gesprekspartner beter doorzien zodat je meer invloed kunt uitoefenen op het gesprek. Krijg inzicht in je eigen communicatie en hoe je die kunt afstemmen op de gesprekspartner en het gewenste doel.

 

Hoe schrijf je een persbericht Praktische training van 1 dagdeel; hoe je een goed persbericht opstelt zodat je de kans op plaatsing vergroot.

Ik wil contact opnemen

06 - 28 02 39 02

hallo@zelfregietool.nl

06 - 30 96 25 21

Inschrijven nieuwsbrief

(©) 2023 - Zelfregietool.nl | Design: Punt87 | Web: Sil-Online

FacebookYouTubeTwitter

Back To Top
×Close search
Zoeken